Damir Badrov i njegov tornjak Vikon osvojili prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu svih pasmina u Leipzigu

13. studenoga 2017., 15:16

Na Svjetskom prvenstvu svih pasmina pasa World Dog Show 2017, koje je od 8. do 12. studenoga održana u njemačkom gradu Leipzigu, tornjak Vikon, vlasnika Damira Badrova člana KU Livno, osvojio je prvo mjesto u razredu otvorenih mužjaka.

Sudjelovanje tornjaka na spomenutom natjecanju predstavlja povijesni trenutak za tu pasminu koju je nedavno službeno prepoznao Međunarodni kinološki savez.

Osim tornjaka Vikona, zapažen rezultat ostvario je bernski planinski pas u vlasništvu Ivice Budimira iz Tomislavgrada, koji je u konkurenciji od 350 pasa ušao u uži krug te pas rotvajler vlasnika Ilije Perića iz Tomislavgrada s osvojenim petim mjestom od 98 pasa koliko se natjecalo u tom razredu.

Na World Dog Showu 2017 sudjelovalo je oko 30 tisuća pasa iz 73 zemlje svijeta, a Bosnu i Hercegovinu predstavljao je Kinološki savez Herceg Bosne sa šest pasa.

Članovi Kinološke udruge Livno zahvaljuju sponzorima :

Općini Lino, Z&F d.o.o, Kabelelektrik d.o.o, Cafe bar Acoustic pub, Zabrišće B&M d.o.o, pekari Glamoč i Džaja commerce na financijskoj potpori za odlazak u Leipzig na Svjetsku izložbu pasa.

Više iz kategorije Livno