HLL: Otvoreno pismo za Darinka Mihaljevića i Ivicu Brešića. Hrvatska lista za Livno ima dokaze da MUP Hercegbosanske županije, prikriva teška kaznena djela,

11. listopada 2017., 13:08

OTVORENO PISMO ZA:

 

  1. Darinka Mihaljevića, predsjednika OO HDZ BiH Livno i ministra MUP-a HBŽ
  2. Ivicu Brešića, predsjednika ŽO HDZ BiH, i ministra u Vladi HBŽ

 

U nastavku prekinute sjednice Općinskog vijeća Livno, održane 09.10.2017., vijećnici koalicije HDZBIH–SDA, odbili su prijedlog Hrvatske liste za Livno, da se u dnevni red sjednice uvrsti: „Usvajanje Zaključka kojim se od MUP-a Hercegbosanske županije traži informacija u svezi istrage oko nestale arhive HVO-a“, a što je njihovo legalno i legitimno pravo, ali se opravdano postavlja pitanje njihova motiva zašto su glasovali protiv prijedloga Hrvatske liste za Livno, jer je u pitanju sigurnost više tisuća hrvatskih branitelja, zbog nezakonitog otuđenja arhive HVO-a, izdavanja lažnih potvrda o okolnostima stradavanja Muslimana u ratu, krivotvorenja službenih dokumenata MUP-a HBŽ, koji su potpisani krivotvorenim potpisom policijskog komesara i kao takvi dostavljeni Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, koji su poslužili za podizanje optužnica protiv hrvatskih branitelja za udruženi zločinački pothvat u Livnu.

 

Klub vijećnika SDA je glasovao protiv predložene dopune dnevnog reda kako bi zaštitio Seada Hadžijahića, predsjednika ŽO SDA i predsjednika Općinskog vijeća, a koji je više puta lažno optuživao hrvatske branitelje za progon, mučenja, ubijanja i zatvaranja muslimana u logore u Livnu. Drugi motiv je zaštita Jasenka Tufekčića, dopredsjedatelja Doma naroda PF BiH i člana Predsjedništva SDA BiH i drugih članova SDA, koji su lažno svjedočili pred haškim istražiteljima protiv hrvatskih branitelja, na temelju kojih su branitelji lažno optuženi za udruženi zločinački pothvat.

 

Gospodine Darinko Mihaljeviću i Ivica Brešiću, otvorenim pismom, Hrvatska lista za Livno vas poziva, da odgovorite hrvatskim braniteljima koji su motivi HDZ BiH da zloupotrebljava vijećnike u Općinskom vijeću, kako bi štitili počinitelje teških kaznenih djela koji rade u MUP-u HBŽ. Hrvatska lista za Livno zna tko su počinitelji kaznenih djela koji rade u MUP-u, znamo imena osoba koje su sudjelovale u otuđenju arhive HVO-a, znamo koji je ministar izdavao lažne potvrde o okolnostima stradavanja muslimana... u ratu, znamo tko je krivotvorio službene dokumente MUP-a HBŽ i potpis policijskog komesara i krivotvorenu dokumentaciju dostavljao Državnoj agenciji za istragu i zaštitu, na osnovu kojih su podizane optužnice protiv hrvatskih branitelja za udruženi zločinački pothvat.

1

Hrvatska lista za Livno ima dokaze da MUP Hercegbosanske županije, prikriva teška kaznena djela, čiji su počinitelji pripadnici MUP-a HBŽ. Gospodine Mihaljeviću i gospodine Brešiću, vi obnašate visoke političke dužnosti u HDZ BiH, a istovremeno ste ministri u Vladi HBŽ. Na raspolaganju imate policijsko-pravosudni sustav za otkrivanje počinitelja kaznenih djela i nemate više pravo skrivati se iza odluka Općinskog vijeća Livno, kako bi zaštitili vama poznate osobe iz MUP-a, a koje su počinitelji teških kaznenih djela. Vašom šutnjom, a nakon teških optužbi na račun MUP-a, vi preuzimate odgovornost na sebe za prikrivanje korupcije i kriminala u kome sudjeluju visoko pozicionirani dužnosnici policije i pravosuđa, čime ugrožavate živote i imovinu svih ljudi koji žive u Livnu i Hercegbosanskoj županiji.

 

U protivnom, privedite Jakova Perkovića, predsjednika Hrvatske liste za Livno, te ga optužite za kaznena djela lažno prijavljivanje, davanje lažnog iskaza i uznemiravanja javnosti ili odstupite sa svih dužnosti u stranci i Vladi Hercegbosanske županije, jer niste sposobni i stručni otkriti počinitelje teških kaznenih djela koji rade u MUP-u HBŽ. Gospodo ministri i stranački dužnosnici, vi ste na redu.

 

 

Livno, 10. listopada 2017.

   Predsjednik HLL-a

 

                                                                                                             Jakov Perković

Više iz kategorije Livno