Livanjski tornjak, Vikon od Badrova proglašen najljepšim psom u BiH. Putuje na svjetsko prvenstvo

10. listopada 2017., 10:34

U nedjelju, 8. listopada, u Banja Luci se, na lokaciji vodenog parka „Aquana“, te u organizaciji Kinološkog Saveza Bosne i Hercegovine, Kinološkog Saveza Republike Srpske i Kinološkog društva „Banja Luka“, održala 14. tradicionalna Državna izložba pasa pod nazivom „CAC BANJA LUKA 2017“. Na izložbi pasa je sudjelovalo 207 pasa (47 različitih pasmina), dok su suci izložbe bili renomirani regionalni suci:

  • Dragan Babić, Srbija
  • Zoran Đokić, Srbija
  • Radovan Mazalica, Bosna i Hercegovina
  • Suzana Verstovšek Mataković, Hrvatska

Konačnom odlukom, u veoma jakoj konkurenciji, ukupno prvo mjesto, osvojio je naš Livnjak Damir Badrov i njegov prekrasni pas Vikon od Badrova, koji je ujedno proglašen i najljepšim psom izložbe. Ova nagrada je samo još jedan od uspjeha u nizu koje je osvojila njegova uzgajivačnica „Od Badrova“. Damirov Vikon je osvojio titule: ODLIČAN, BOB, CAC, BOG i BIS.

Također, Damir se trenutno priprema za Svjetsku izložbu pasa koja će se dogoditi u njemačkog gradu Leipzigu, na lokaciji Leipziger Messe, u periodu 8.-12.studenog ove godine, što predstavlja jedan od najvećih uspjeha livanjskih uzgajivačnica općenito. Uz Damira, na izložbi su sudjelovali i drugi livanjski uzgajivači:

  • Luka Barać – šarplaninac (kuja)
  • Darko Pervan – Cane Corso
  • Ivan Periša – Cane Corso.

Ovim putem, svima im čestitamo na uspješnoj izložbi i želimo im svu sreću u daljem radu, a Damiru posebno čestitamo na osvojenom prvom mjestu, dok njegovom Vikonu od Badrova želimo da osvoji veliku medalju sa svjetskog prvenstva.

Potrebno je naglasiti da su, pored livanjskih izlagača, na izložbi sudjelovali i izlagači iz Tomislavgrada.

N.R.

Više iz kategorije IZDVOJENO