Milorad Dodik donirao 20.000 maraka za djecu oboljelu od raka u FBiH

5. prosinca 2017., 13:45

SARAJEVO – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sudjelovao je u humanitarnoj akciji “Osmijeh svaki dan” i donirao 20.000 maraka Udruženju “Srce za djecu koja boluju od raka u Federaciji BiH”.

Dodikova donacija stigla je na donatorskoj večeri koja je održana u organizaciji Udruženja i Američke trgovačke komore u BiH.

Ovo nije prvi put da predsjednik RS-a financijski pomaže djeci oboljeloj od raka. Ranije je financijski pomogao izgradnju roditeljske kuće s 50.000 maraka, javlja RTRS.

Roditeljska kuća je namijenjena za smještaj mališana koji se liječe od malignih bolesti i njihovih roditelja koji dolaze van Kantona Sarajevo.

Potpredsjednik Udruženju “Srce za djecu koja boluju od raka u Federaciji BiH” Fikret Kubat kazao... je kako je donatorska večer bila veoma uspješna.

“Bilo je prisutno 150 zvanica i donirano je 50.000 maraka, a imamo i mnogo obećanja za nove donacije. Zahvaljujujemo Američkoj trgovačkoj komori i svim dobrim ljudima koji su sudjelovali u akciji “Osmijeh svaki dan”. Ako oboljela djeca i njihovi roditelji mogu imati osmijeh pored svih nedaća sa kojima se suočavaju, mogu i svi ostali” – rekao nam je Kubat.

Autor: Dnevno.ba
Više iz kategorije BiH