Poziv za sudjelovanje u Arduino Playground radionicama u Livnu

6. prosinca 2017., 15:53

Edukacijski razvojni park HO-RUK poziva zainteresirane učenike osmih i devetih razreda osnovnih kao i učenike srednjih škola da se prijave na ARDUINO PLAYGROUND radionice koje će se održavati u prosincu u Srednjoj strukovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića u Livnu, od ponedjeljka 11.prosinca s početkom u 14:00 sati.

Broj polaznika je ograničen na 20. Zainteresirani trebaju do 10.prosinca ispuniti prijavnicu kako bi pristupili radionicama. Predviđeno je održavanje pet radionica u kojima će se obraditi sljedeće teme: Elektroničke komponente i senzori, uvod u programiranje, Arduino ulazi i izlazi, serijska komunikacija, motori, mogućnosti... glasovnog upravljanja putem Amazon Echo-a i upravljanje 3D pisačem.

Tijekom zadnje radionice za polaznike je predviđeno natjecanje a najbolje očekuju Arduino kompleti. ARDUINO PLAYGROUND radionice održavaju se pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta a osnovni ciljevi radionica su uvođenje ciljane skupine u svijet elektronike i programiranja te popularizacija STEM zanimanja.

Više iz kategorije Livno