Redatelj Titanica odgovorio na vječno pitanje: Je li Jack mogao biti spašen da se uspeo na drvena vrata pored Rose?

5. prosinca 2017., 14:06

Titanic – kultni film Jamesa Camerona ove godine slavi 20. obljetnicu svog izlaska, prenose Vijesti.hr. 

Gledali smo ga, plakali nad tragičnim posljedicama udarca broda u santu leda i nad prekinutom ljubavlju omiljenih nam junaka, Jacka (Leonardo DiCaprio) i Rose (Kate Winslet), ali i bjesnjeli zbog nečeg što nam se činilo potpuno nepotrebnim i nelogičnim – Jackove smrti.

Naime, nakon što brod potone, Jack u moru pronađe drvena vrata na koja “smjesti” Rose, a on ostane plutati u moru, da bi se na kraju doslovce smrznuo i izgubio život. Pitanje se nameće – je li na plutajućim vratima bilo mjesta i za požrtvovnog Jacka? Nakon 20 godina, redatelj, James Cameron, odgovorio je obožavateljima, prenosi Huffpost.

“Proveo sam dva dana u vodi ne bih li savršeno prilagodio težinu koju plutajuća vrata mogu podnijeti. I ne, na njima nije bilo mjesta za... Jacka. Osim toga, Jack nikako nije mogao preživjeti. Zašto? Jer na 147. stranici scenarija jasno piše – Jack umire. To se, naime, zove umjetnost, stvari se događaju iz artističkih razloga. Da je Jack preživio, završetak filma ne bi imao smisla jer ovo je film o smrti i odvajanju od voljene osobe.”, rekao je Cameron.

Ipak, u showu Mythbusters je 2012. izveden putem kojega je dvojac koji kreira emisiju utvrdio da bi vrata mogla držati Jacka i Rose. Cameron je na to rekao: “Poznajem dečke, jako su zabavni i bilo mi je super s njima surađivati, ali po ovom putanju – se*ru.” /HMS/

Više iz kategorije Zabava & Humor