Stipo Pelivan novi predsjednik HDZ-a Livno. Darinko Mihaljević podnio ostavku

14. studenoga 2017., 14:31

Nakon što je Žurnal objavio priču o nelegalno stečenim stipendijama djece ministra MUP-a HBŽ Darinka Mihaljevića, Mihaljević je jučer podnio ostavku na mjesto predsjednika Općinskog odbora HDZ BiH.

Afera “Stipendije” natjerala je Darinka Mihaljevića, ministra MUP-a HBŽ da podnese ostavku na mjesto predsjednika OO HDZ BiH Livno.

Izvor Žurnala blizak HDZ-u BiH tvrdi da je  Mihaljevića na općinskoj predsjedničkoj poziciji  zamijenio trenutni zastupnik u Skupštini HBŽ Stipo Pelivan, koji je izabran jednoglasnom odlukom.

Pelivan je bivši predsjednik Vlade HBŽ, zatim bivši predsjednik Skupštine HBŽ,  bivši delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH.  Bio je predmet istrage županijskog Tužilaštva u Livnu zbog  sumnji za zloupotrebu položaja.  Radi se dvije kaznene prijave koje je protiv njega podnijela stranka HDZ 1990.... Prva se odnosi na krađu  glasova na izborima, a druga na takozvani slučaj „Dva Pavića“ odnosno  zastupnicima Mirku Paviću i Boži Paviću koje je izabrao HDZ 1990, a koje je nakon toga prema navodima iz prijave „kupio“ HDZ BiH.

Danas  je sjednica Županijskog odbora HDZ BiH, gdje će raspravljati o Mihaljevićevoj smjeni sa još jedne stranačke funkcije.

O ministarskoj sudbini Darinka Mihaljevića raspravljat će se na narednoj sjednici Skupštine HBŽ za koju novi termin još uvijek nije utvrđen. Piše Žurnal.

Više iz kategorije IZDVOJENO