Uhićena skupina koja je izvršila razbojništva u TC Bingo u Hadžićima i Bugojnu

12. prosinca 2017., 15:08
Federalna uprava policije kao policijsko tijelo Federalnog ministarstva unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, realizirala je određene aktivnosti u vezi s rasvjetljavanjem većeg broja kaznenih djela, oružanih razbojništava koja su izvršena na širem prostoru Federacije BiH tijekom 2017. godine.

Federalna uprava policije je nakon poduzimanja kontinuiranih mjera i radnji na otkrivanju i dokazivanju izvršenih kaznenih djela, tijekom jučerašnjeg dana na prostoru Kantona Sarajevo i Srednjobosanske županije identificirala organiziranu kriminalnu grupu koja je izvršila kaznena djela razbojništva nad TC Bingo u Hadžićima i TC Bingo u Bugojnu, gdje je je otuđen novac u iznosu oko 170.000 KM. Ta grupa se također može dovesti u vezu i s drugim, većim brojem kaznenih djela izvršenih na prostoru FBiH.

U suradnji s MUP-ovima Kantona Sarajevo i Srednjobosanske županije, 11. prosinca lišene su slobode tri osobe, te izvršno ukupno šest pretresa stanova i tom prilikom su pronađeni predmeti izvršenja kaznenog djela ili potiču iz izvršenih kaznenih djela.

Prilikom pretresanja pronađene su automatske puške, pištolji, maske, veće količine novca, panciri, uniforme s natpisom “policija”, rotacijska svjetla, registracijske tablice te drugi predmeti koji su korišteni za izvršenje navedenih kaznenih djela ili potiču iz izvršenih kaznenih djela.

Također, prilikom pretresanja oduzeta su četiri motorna vozila za koja se sumnja da su korištena za izvršenje razbojništava ili su kupljeni od novca iz počinjenih razbojništava.

U tijeku je kriminalistička obrada nad uhvaćenim osobama: M.O., P.H. i T.M., svi iz Sarajeva, koje će nakon obrade zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznena djela “organizirani kriminal”, “razbojništva” i “teške krađe” biti predati Županijskom tužiteljstvu Sarajevo na daljnje postupanje.

Operativne aktivnosti Federalne uprave policije u vezi s navedenim kaznenim djelima se nastavljaju.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti posebnu ulogu i pomoć pružila je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH, priopćeno je iz Federalne uprave policije.

pogled.ba
Više iz kategorije IZDVOJENO