VIDEO: I konji na Borovoj Glavi protiv nepravde prema hrvatskom narodu!

5. prosinca 2017., 13:42

LIVNO – Čuli ste vjerojatno već ponešto o divljim konjima iz Livna. Možda su oni ipak iz Kupresa, možda iz Tomislavgrada. Evo jučer su snimljeni na lokalitetu Borove Glave.

Zaustavljali su promet po snježnom (ne)vremenu. Možda su se samo igrali, možda došli zbog soli kojom je prometnica bila posuta, a možda su i oni osjetili nepravdu koja se proteklih dana dogodila prema hrvatskim uznicima u Haagu, prema nepravdi spram hrvatskog naroda!

Ovakav zaključak se izvlači iz njihovog ponašanja, jer nisu bili kao što su inače. Ponašali su se baš onako divlje. Ali valjda su i oni uvidjeli da se neke stvari ne mogu postići na “lijepe oči”, jer za razliku od pojedinih “vojskovođa” iz nekih naroda i oni su očigledno znali kako je narod s kojim ovdje skupa žive u ono vrijeme napadnut, odnosno da je... to itekako NJIHOV RAT.

Među ovim konjima s Borove Glave sigurno nema nijednog konja koji bi rekao, i onda, a i sada, kako to nije bio naš rat! Ne, to je bio naš rat, jer mi smo bili napadnuti, ali smo se branili i obranili, rat dobili, za slobodu izborili.

I zato s prezirom odbacujemo posljednju osudu. Tom presudom uopće nismo zadovoljni, a ne dijelovima presude kao što reče današnji gost u Hercegovini iz “Lijepe naše” Andrej Plenković, a kojem ovakvo nešto još jedanput moramo ponoviti. I ponavljat ćemo koliko bude trebalo. I Plenkoviću i drugima.

Autor: D. Ivanković / Dnevno.ba
Više iz kategorije Livno