Žele se ipak ne vraća! HDZ prvi put na vlasti u Splitu. Slijede, naravno, TUŽBE

5. lipnja 2017., 14:57

Ne stišava se bura oko izbora gradonačelnika Splita. Željko Kerum najavljuje podizanje tužbe zbog rezultata izbora – smatra kako je pokraden. HDZ-ov Opara koji je sinoć slavio pobjedu kaže da su izbori bili regularni, ali i sam najavljuje tužbu protiv Keruma zbog kleveta i laži tijekom kampanje.

Županijsko izborno povjerenstvo je Gradskom izbornom povjerenstvu Grada Splita naložilo pregledavanje nevažećih listića, potvrdio je za Novu TV Goran Čolak, predsjednik GIP-a Split.

“Cijeli postupak trebao bi biti gotov do kraja sutrašnjega dana”, kazao je Čolak.

Prigovor na rezultate izbora podnio je Željko Kerum. Nakon što GIP pregleda listiće, proslijedit će izvješće Županijskom izbornom povjerenstvu koje donosi i konačnu odluku.

“Ono što mogu potvrditi da gradsko izborno povjerenstvo nije zabilježilo nepravilnosti na biralištima u Splitu”, dodao je Čolak.

U Splitu je bilo 5. 451 nevažeći listić odnosno 9, 46 posto. Andro Krstulović Opara dobio je 1.089 glasova više od Željka Keruma u drugom krugu.

“Gospodin Kerum može iskoristiti uredno svoje demokratsko pravo”, kazao je Opara.

Kerum tvrdi da toliki postotak nevažećih listića nikad nije zabilježen.

Prijava ide nepoznatom počinitelju za krađu glasova odnosno poništenje glasova odnosno listića i evidentno je i jasno da toliki postotak, odnosno 10 posto nevažećih listića nikad se nije desio, a evidentno je da na tim listićima ima moje zaokruženo ime.

 

Dnevnik.hr

 

Više iz kategorije Dijaspora & Svijet