Znam da ću bit maknut s mjesta izbornika

6. prosinca 2017., 9:33

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić komentirajući suparnike u skupini koji našu reprezentaciju očekuju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji referirao se na komentar Roberta Prosinečkog kako ‘stvarno pretjerujemo ako kažemo da ne možemo proći Island’.

– Slažem se, niti se ja bojim Islanda, ali prošli su grupu glatko, to je realnost. O Nigeriji mislim suprotno, nisu tipično afrička momčad, s igračima od 35 godina, ovaj je izbornik okupio mladu generaciju, nema zvijezda osim Migela, bit će opasni ali u pola godine ćemo ih dobro proučiti. Najvažnija je prva utakmica, moramo biti na nivou i pripremiti se – kazao je Dalić u emisiji Pressing i dodao: – Moramo ići korak po korak, cilj je proći grupu. Ne možemo govoriti o ambicijama, najvažnija je grupna faza koju je hrvatska reprezentacija zadnji put prošla prije 20 godina.

Komentirao je i pisanje medija kako mu je Zdravko Mramić vraćao uslugu za brata Zorana koji trenutačno radi u Saudijskoj Arabiji. – Tu sam priču već rekao, kod nas se stvaraju razne fame tko je... čiji i slično. Ja sam svoju karijeru sam izgradio, svojom voljom i energijom, od svoje 14. godine kada sam otišao od kuće. Sve sam napravio sam, nitko mi nije pomogao. Piše Večernji.hr.

Na pitanje od kuda te priče i glasine rekao je: – Ja nisam u nikakvim kombinacijama, nisam u igrama jer mene to ne zanima, jako dobro sam svjestan svega što se događa kod nas. Znam da ću kroz mjesec, godinu ili dvije biti maknut s mjesta izbornika reprezentacije. Spreman sam za to, već u glavi imam taj trenutak jer sam to prošao u svom životu, znam da će se to dogoditi, ali ću raditi profesionalno i korektno, radit ću kako ja mislim da je najbolje i otići ću ponosno uzdignute glave. Ono što meni daje snage je običan narod kojeg srećem po gradu – zaključio je Dalić.

Više iz kategorije Sport